Eşek ile Fino ķöpeği Masalı


Eşek ile Fino ķöpeği
Sıcak bir yaz günüydü. Her sabah ahıra giden bir çiftçi yine ahıra gitmek üzere sabah erkenden yola koyulmuştu.Kendisini sürekli takip eden birde köpeği vardı.Nereye gitse peşinden giderdi. Nihayet ahıra varmışlardı çiftçi derhal bir kovaya su koyarak eşeğinin suyunu tazeledi ve dinlenmek için bir kürsüye oturdu köpeği çiftçinin yanından hiç ayrılmıyor hemde kucağında zıplayıp sürekli çiftçinin ellerini yalıyordu.

Çiftçi de köpeğin kulaklarını okşayarak bir güzel seviyordu tüm bunları izleyen eşşek de köpeğe imrenerek bakıyordu içinden”- Yahu şu köpeğe bak! Hiçbir iş yapmıyor ama sahibim onu benden daha çok seviyor. Ben sahibim için her türlü ağırlığın altına girdiğim halde yine sevilen,köpek oluyor acaba bende mi oynasam ,acaba sahibimin kucağına çıksam beni severmi? “ demiş.
Ve birden eşşek ipini koparmış ve havada taklalar atarak sahibine gösteriş yapmış. Sahibide:”- Hay sen ölmeyesin yoksa köpeği mi kıskandın?” demiş. Eşşek zıplaya zıplaya sonunda yapmış yapacağını ve sahibinin kucağına oturayım derken sahibine tekme atmış. Tekmeyi yiyen çiftçi sopayı alarak eşşeği bir güzel dövmüş.Köpeği ile ahırdan çıkacağı sıra köpek eşşeğe dönerek “- Eşek şakası ile oyun olmaz” demiş

''YORUMLAMA BİÇİMİ'' kısmını ''ANONİM''olarak değiştiriniz.. DönüştürDönüştür İfade Kullanİfade Kullan

Translate