Yarasa, Kuşlar ve Hayvanlar Masalı

                                                   

Bir gün kuşlarla vahşi hayvanlar büyük bir savaş yapacakmış, Savaş günü gelip çattığında bütün hayvanlar savaş hazırlıklarını bitirmeye başlamış. Ve artık savaş günü gelmiş…

Kuşlar ile hayvanlar birbirleriyle savaşmak üzere savaş meydanına toplanmaya başlamışlar… Ancak aralarda kalan bir yarasa kim tarafında savaşa gireceğini bilememiş ve bir o yana bir bu yana gitmeye başlamış… Kuşlar yarasaya ‘’-Gel! Bizimle beraber savaş’’ demişler. Yarasada kuşlara ‘’- Ben vahşi bir hayvanım sizlerle gelemem’’ demiş.

Sonra hayvanlarda yarasaya seslenmiş ‘’-Gel! Bizimle savaş’’ demişler. Yarasa bu kez de hayvanlara dönüp ‘’- Ben bir kuşum gelemem’’ demiş. Yarasa ortada kalıp savaşa gitmemiş.. Kuşlar ile Hayvanlar savaşa gitmişler ama savaş daha başlamadan barış yapmışlar.

Kuşlar ile hayvanlar arasında barış yapıldığını duyan yarasa kuşların yanına gitmiş. Ancak kuşlar yarasayı kendilerini savaşa giderken bıraktığı için yarasayı kabul etmemişler. Yarasa da bu sefer hayvanların yanına gitmiş.. Ama hayvanlarda yarasayı kabul etmemişler..

Yarasa bir tarafta savaşa gitmediği için çok pişman olmuş. Artık yarasa bir taraf belirlemiş ve ömrü boyunca belirlediği grupta barış içinde yaşamış….

2 yorum

Write yorum

''YORUMLAMA BİÇİMİ'' kısmını ''ANONİM''olarak değiştiriniz.. DönüştürDönüştür İfade Kullanİfade Kullan

Translate